2021. január 21. 04:50 - Komám

Filmkritika - Outside the wire, avagy a Halálos harcmező

Igen, jól látjátok, az ott egy hi-cap tár és a markolaton jól kivehető a motor csavarja. Egy plakáton, egy hálivúdi produkcióban

Persze tudjuk jól, hogy sok esetben használnak airsoft replikákat, de ezt kirakni egy plakátra, abban az országban, ahol úgy veszel meg bármilyen félautomata fegyvert, mint egy kiló kenyeret, vagy a dilettantizmus, vagy a fillérb@szóság netovábbja.

Persze a filmmel nem csak ez a baj.

A sztori akár jó is lehetne, mert kit  ne érdekelne egy jövőben játszódó háború, robotokkal, drónokkal, főleg itt hozzánk közel, Ukrajnában, a keleti régió elszakadását a történet szerint már nyíltan támogató oroszok ellen.

Az indítás nem is rossz, hiszen egy drónpilóta szemszögéből nem hiszem, hogy láttunk volna háborús filmet, bár a tengerészgyalogos őrmester színészi munkájától a hideg szaladgált a hátamon.

Aztán a Marvel hős megjelenése el is kúr mindent, úgy, ahogy kell. A keménykedés az megy, az ellenfeleket meg leginkább a vágók győzik le, mert a megszokott klisék, a háború mocskos dolog és társai után jöhet a harc, de szigorúan "Tessék!"-re induló és "Ennyi!"-re véget érő mozdulatokkal. Úgy tűnik ő is egy lesz a szerepükbe beleragadt szériaszínészek közül, ezek után fogalmam sincs, mit fog tudni kihozni Amerika Kapitányból.

Fogalmam sincs, ki tanította nekik a mozgást fegyverrel, de szerintem bármelyik airsoftos hozza ezt a szintet, ideértve a szülői engedéllyel játszó tizenhat éveseket és a pocakos apukákat, mint amilyen én vagyok. Gyorsan meg is kellett néznem egy Seal Team részt, hogy el tudjak aludni.

Tudom, hogy BLM, meg minden, de ez a fekete jófiúság is kicsit túl sok volt nekem. Legalább egy feketeorosz lett volna a rosszfiúk között, de nem.

Mondjuk a robotok tetszettek, de az kevés volt, hogy feldobja ezt az összekókányolt fost. A CGI tűz, meg mindent vitt.

10/3, de csak a robotok miatt, csak az nézze meg, aki szenvedni akar.

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://airsoftesedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr8616397862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Négyes_ 2021.01.22. 06:56:35

Azért annyira nem rossz. A 10/3 nagyon szőrösszívű értékelés. Simán 10/5 -ös a maga kategóriájában!

wrstjnethn 2021.01.22. 15:57:03

@De_Wer: Igen, a gagyi kategóriában elég erős a film.

wrstjnethn 2021.01.22. 16:06:29

Most néztem meg a filmet, leginkább középszerűnek mondanám minden részét: történet, fordulatok, szereplők, helyszínek, stb. Ha jól láttam az egész Magyarországon forgott, ami érthető a kelet-európai sztori miatt. Furának és következetlennek találtam a helyszíneket, mert egyik jelenetben egy emberekkel teli piacot mutat a városban, aztán kihalt utcák. Aztán árvaház tele gyerekkel, de az épületen kívül kihalt utcák, pedig még szét sincs lőve a város. Lepusztult, régi iparcsarnokban menekülttábor, közepén egész modern szükségkórházzal. stb .stb. A tábor épülete körül fegyveres őrök, de a két fekete csávó, meg az orvlövész is besétál fegyverekkel szó nélkül. A sztoriból többet is ki lehetett volna hozni, azt nem igazán magyarázták meg, hogy egy csúcskategóriát képviselő, féltve őrzött technológiájú kísérleti androidot ugyan mi a francért hagynának a fejlesztők a peremvidéken kóborolni, ahol a tesók pillanatok alatt szétkapják, ha kiszagolják a rézkábeleket. :D A fordulatok gyengék, a filmbeli karakterek és megtestesítőik is.

Négyes_ 2021.01.23. 08:56:45

@wrstjnethn: Szerinted. Másoknak meg lehet más véleménye. Mint ebben az esetben nekem. Közepes film, vagyis nézhető.

Covboj 2021.01.23. 18:00:58

Áruljátom el...hogyan sikerült egyből végig nézni: pls! Nekem ötödikre sikerült! (..hát nem egy Act of Valor)

Control. 2021.01.24. 11:52:54

Nekem tetszett! Nem egy csúcskategóriás film, de jók a harci jelenetek és a harci droidok. Én elvoltam ezzel a filmmel.
süti beállítások módosítása