2020. december 30. 18:00 - Komám

A legjobb videó a pontlövészetről

Ma akadtam egy nagyon jó videóra a gyakorlás alapozásához. Mint a blog kezdetén kijelentettem, nem szeretnék megmondóember lenni, hiszen nem szereti senki, ha megmondják neki a tutit, és az alapom sincs meg rá. Nekem is nagyon sokat kell még gyakorolnom, viszont ehhez nagyon sok segítség található ebben a nem rövid videóban. Így nem kell majomkodnom és okoskodnom, hallgassuk meg, mit mondanak a profik:

Ki is Csomán János?

Ezen a linken mindent megtaláltok róla. Ismert rendőrségi lőkiképző, aki jóval autentikusabb forrás a témában, mint én. Érdemes meghallgatni amit mond.

Pontlövés vs területtűz

Én a videóból két témát szeretnék kiragadni, ami az airsofttal kapcsolatban érdekes lehet, persze a pontövés gyakorlati elsajátításán túl. Az egyik a területtűz, kontra pontlövés. Mivel mi játék közben legtöbbször mozgunk, és már az érintőleges találat is értékelhető, ezért úgy tűnik, a pontlövés gyakorlása helyett elegendő, ha a területtűzre koncentrálunk. Én magam úgy gondolom, hogy érdemes jó néhány lövést leadni a pontlövés technikájának csiszolása végett, aztán a dinamikus lövészet gyakorlásánál alkalmazhatjuk a területtüzet, mint a videóban el is hangzik, ilyenkor a gyors lövésleadás közben megengedett a nem tűpontos találat.

Airsoft vs éles fegyverek

 Maga Csomán János is elismeri, hogy a GBB fegyverek alkalmasak az éles fegyverekkel végrehajtott tüzelési fogások gyakorlására. Ezzel kapcsolatban korábban meg is jelent a csatornán több videó, érdemes a listát átböngészni. A logikát kicsit kifacsarva, én úgy gondolom, hogy az airsoft lövészet gyakorlásával a képességeink, eredményességünk jelentősen javítható. Rengeteg eszköz áll rendelkezésünkre és csak szorgalom kérdése, hogy mire jutunk velük. Hozzátenném, hogy a pisztolyos gyakorlás elvei átültethetők az elsődlegessel kapcsolatos gyakorlásra is, ezzel kapcsolatban is teszek majd néhány kísérletet.

Amennyiben hasznosnak gondolod a cikket, kérlek nyomj el like-ot, illetve a megosztásokat is köszönöm!

Jó gyakorlást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://airsoftesedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr3916363578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása