2021. január 30. 18:14 - Komám

Miért nem vennék rácsos védőszemüveget?

 

Ma egy kezdőknek létrehozott Facebook csoportban kialakult egy kis eszmecsere a védőszemüvegek típusaival kapcsolatban. Rácsos, nem rácsos, melyik a jó? Én maga a rácsos szemüvegeket messzire elkerülöm, az alábbi videóban jól látszik miért.

Én magam szörnyülködve láttam, hogy az a maszk, amilyennel én is kezdtem annak idején, szinte semmilyen védelmet nem jelent. Ez annál is ijesztőbb, mivel mai napig látok srácokat ilyen olcsó megoldással a pályán, ami azt jelenti, hogy ezek mind potenciális félvakok. Minél hamarabb cseréljétek le srácok!

Ami a rácsos, nem rácsos vitát illeti, már a pisztolynál látszanak az apró bb darabok, amik a rácson átjutva felsérthetik a retinát, akárcsak a lepattanó festék, ami pengeként csapódnak hátra.

Minden esetben jobban teljesítenek a lencsével ellátott szemüvegek, így érdemes megfontolni: küszködsz a párával, vagy kockáztatsz?

Tudom, szar dolog, amikor vaksin botorkálsz és nekem, mint szemüvegesnek ez sokkal kellemetlenebb volt, amíg meg nem szüntettem.

Hogyan?

Először is, ha lehet, hord rácsos arcmaszkot. Lehet, hogy menőnek tűnik a koponyás és zombis maszk (míg meg nem hozza a futár), de a levegő nem tud áramolni, így a kilélegzett pára csakis felfelé talál utat.

Ne fedd be felülről sem a homlokod, hiszen egy baseball sapka simlédere elég, hogy a pára megint csak fennakadjon és összegyüljön a lencse mögött. 

Ha izzadós vagy, tartsd szárazon a bőröd. A nyári hőségben a testünk által kibocsátott nedvesség az arcunkon is kiütközik, a melegben pedig párologni kezd, fokozva a párásodást. Ha csak teheted, törölgesd meg az arcod.

FONTOS!

Ha mégis párásodsz, csakis úgy tisztítsd meg a védőszemüveget, hogy az ne veszélyeztesse a szemed épségét!

Lehetőleg ne egy összecsapás közben törölgesd! Ha teheted, a HQ biztonságában, vagy egyéb no game zónában orvosold a problémát!

Soha ne vedd le, inkább nyúlj mögé egy kis ruhadarabbal, vagy kendővel!

Fordulj olyan irányba, ahonnan nem érkezhet lövés (fal, fatörzs stb.)

Jelezd, hogy ne lőjenek rád véletlenül sem. Tedd fel a narancs kendőt, míg elhárítod a problémát!

Igyekezz gyorsan végezni! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://airsoftesedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr5516409600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása