2021. február 07. 19:16 - Komám

Egy tréning margójára

Végre a Nyírsoft SE és az Airsoft-komolyan kooperációjával megrendezésre került a tréningsorozatunk első része, amit nemrég elveszített Hegylakó játékostársunk emlékére Highlander Training-nek neveztünk el. Hála Istennek elég komoly érdeklődés mutatkozik a képzés iránt, ami minden bizonnyal a játékok szempontjából ínséges időszaknak számító helyzetnek is köszönhető, de bízom benne, hogy elindult valami, ami a helyi közösség javára válik.

Később fényképes és videós bejegyzés is készül az eseményről, de amíg friss az élmény, mindenképpen szeretnék néhány tanulságot megosztani veletek. Sajnos nem tudom a hideg miatt vacakoló akksik miatt mennyit sikerült rögzíteni, de ami van, abból főzünk.

A járványügyi intézkedések betartásával a résztvevők első körben egy biztonsági és alapfokú lövészeti képzést hallgathattak meg, amit gyakorlati végrehajtás követett. Nem kell nagy dolgokra gondolni, kihelyezett célokra lőttünk, hogy megnézzük, kinek mennyire megy a gördülő járás közben leadott célzott lövés. Ez volt a maximum, ameddig eljutottunk, de első, illetve nulladik alkalommal, teljesen megfelelt a célnak, tehát hogy felvegyük a fonalat.

Láthatóan mindenki élvezte az egyszerű feladatokat és nagyon senkit nem kellett noszogatni, hogy újra és újra nekifusson a dolognak. A résztvevők visszajelzései alapján van értelme és haszna az ilyen jellegű gyakorlásnak is, tehát az alapokra építkezve fogjuk csiszolni a fegyverkezelést.

Ebéd után egy egyszerű taktika, a tűz és mozgás elméletének ismertetése, majd gyakorlati végrehajtása következett. Öröm volt látni, hogy mindenki igyekezett tudása legjavát nyújtani. A training végén a játékosok a Gunfight pályán tesztelhették, mennyire működik a taktika. 

Itt már vicces volt a helyzet, mert ami elméletben tökéletesen működik, az élesben, amikor jönnek a lövedékek, már komplikáltabb. Sok múlik a játékosok bátorságán és leleményességén. De ahogy a képzés alatt is elhangzott, az átadott ismeretek senkit nem tesznek szuperharcossá. Sok múlik az egyéni képességeken, a csapat összhangján. Mindig van ügyesebb, szerencsésebb, de ha alkalmazzuk a megtanultakat, a "túlélés" esélye jelentősen megugrik. A pálya széléről jól látható volt, hogy aki megállt és fedezék mögé húzódott, azonnal hátrányba került a mozgásban lévő csapattal szemben.

Én személy szerint nagyon büszke vagyok a résztvevők tenni akarására, fegyelmezettségére és elhivatottságára!

Remélem a folytatás ugyanilyen szuper lesz!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://airsoftesedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr9416419202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Covboj 2021.02.08. 07:56:31

Nagyon várjuk a fojtatást! Remek felkészülési lehetőség, aki teheti jelentkezzen!
süti beállítások módosítása