2021. február 24. 20:01 - Komám

Airsoft Bazár, az élet, a világmindenség, meg minden

 Mivel a blogon elég régen volt bejegyzés, adta magát, hogy mégsem egy reakcióvideóval reagáljak az elmúlt napokra, és készítsek egy újabb hosszú videót, hanem írjak egy cikket. Ez két haszonnal is jár: kiírom magamból azt a rengeteg választ, vagy legalábbis egy részét annak, ami feszít és jobban tudok koncentrálni az egyéb jellegű videókra.

A könnyebb átláthatóság kedvéért pontokba szedem a számba vett problémákat a magyarázatokkal együtt.

1. Több forrásból kaptam visszajelzést, hogy a szakkifejezéseket nem megfelelően használom. Valóban. Ennek igen egyszerű oka van és ezt a Bazáros srácok egyike is elmondta. Az, ha érted amit csinálsz és meg is tudod csinálni, többet ér, mintha a Hadtudományi Lexikon tűzcsapás szómagyarázatát tudod szóról-szóra például. Az airsoft és a valódi harc köszönőviszonyban sincs egymással, és az emberi reakciók sem ugyanolyanok lesznek. Ugyanakkor azt sem gondolom, hogy az átlaghonvéd is tisztában lenne a magasabb taktika minden aspektusával. Egy airsoft játékosnak még kevesebb ilyen jellegű, elméleti tudásra van szüksége. A lényeg a gyakorlaton van. Ugyanúgy fogom használni ezeket a szavakat, hiszen valahogyan el kell mondanom, le kell írnom szavakkal a mozdulatokat. 

2. Illusztrációk. A legtöbben a képi megjelenítést hiányoltátok, de megvolt az oka, hogy nem voltak. Maga a tűz és mozgás egy végtelenül egyszerű, de ugyanolyan könnyen elrontható taktika, ezért mindenképpen több videóra lebontva akarom tárgyalni. Hibát követtem el, amikor ennyi témát akartam egyetlen videóba sűríteni, talán, ha csak a hurokról, Hick-törvényről beszélek, a videónak adhattam volna mondjuk az Airsoft küzdelmek lélektana, vagy valami hasonló címet, sejtetve egy megoldást és aztán rátérni egy soron következő videóban magára a taktikára, de ez már így sikerült. 
Mivel nem vagyok grafikus és a saját csapaton összerántása is nehézkes, így máshogy kell majd megoldanom az illusztrálást, de nyugi, vannak terveim. A következő videókban LESZNEK illusztrációk!

3. Videós hibák. Script, beszédproblémák, szerkesztési hiányosságok és társaik. Ehhez a videóhoz 4 oldalas forgatókönyvet készítettem, ezért is lett ez a videó ilyen hosszú, eredetileg 2Xfél óra volt. Belátom, sokat kell még ebben fejlődnöm, mert hiába vagyok az életben nagydumás, kamerába beszélni kicsit még idegen és inkább órai felelés jellegű a dolog, bízom benne ez a videók számának növekedésével ez fokozatosan javulni fog.
Tudom, több snittet szeretnétek, hogy a mondanivaló jobban tagolódjon. Őszinte leszek, nagyon ráfüggtem erre a dologra és folyamatosan nézem a videózással, fotózással kapcsolatos videókat, hogy egyre jobb legyek. Kis türelmet kérek, tuti, hogy ez már csak jobb lesz. (Innen hova legyen rosszabb, ugye...)

4. Környezet. Igen, ez az egyik legnagyobb megoldandó feladat, hogy hol is legyenek a videók felvéve. A lakásunk erre teljesen alkalmatlan és nemhogy harci jeleneteket, de egy árva replikát sem tudok lerakni sehová és vagy egy függöny, vagy egy ajtó, vagy egy virág tuti belóg a képbe. Úgy tervezem, hogy egy hónapon belül egy greenbox-szal megoldom ezt. Addig is változik egy kicsit a helyszín, de nem lesz "airsoftosabb". 

A végén szeretném megköszönni mindenkinek a jó szándékot, a kritikákból igyekszem építkezni és a közösség javára váló tartalmakat készíteni. Mert talán nem én vagyok a legalkalmasabb, de úgy érzem mindannyian tudunk fejlődni. Én is. Vagy főleg én.

Remélem velem maradtok a továbbiakban is, ha úgy érzitek érdemes, iratkozzatok fel a csatornámra (Airsoft Komolyan), a Facebookon ugyanezen a néven megtaláljátok az oldalam is, valamint és az Airsoft Bazár-ra is, és figyeljétek a blogot is, mert bár lehet kicsit idejétmúlt, van amit írásban egyszerűbb átadni.

Akik eddig végigolvasták, azoknak elárulom, hogy néhány lövészdrill lesz a következő videó témája.

Komám voltam, (az ürge), sziasztok! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://airsoftesedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr4516438358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása