2020. november 14. 17:24 - Komám

Beférnél? - A Specnaz (updated)

 

Elég sokszor különböző katonai alakulatok tagjait személyesítjük meg a játékok folyamán, akikkel szimpatizálunk, esetleg felnézünk rájuk.

Gondoltál már arra, mennyire kemények ezek a fickók? A cikk végén talán elhatározod, hogy ha olyanná nem is válhatsz, mint ők, de több elszántsággal tolod végig a játéknapot.

Ebben az új sorozatban kicsit betekintünk az egyes országok faszagyerekeinek képességeibe, első alkalommal az orosz hadsereg fizikai tesztjét részletezem a Men’s Health cikkje alapján.

Matt Morsia, a brit testépítő és youtuber rákészülés nélkül próbálkozott meg a végrehajtással, íme, megtekinthetitek az eredményt.

 

A RAFT (Russian Army Fitness Test)

 

Feladat/Szintek                                  Sikeres          Jó        Nagyszerű          Gold

3000 méter futás                                12:00          11:40         11:20              11:00

 

100 méter sprint                                 13:00          12:30         12:00             11:15

 

10X10 méter ingafutás (suicides)         26               25               24                 23

 

Húzódzkodás                                        20+             23+             26+               28+

 

Tolódzkodás                                          30+             35+             40+               45+

 

Lábemelés függeszkedésben,

nyújtott lábbal, rúdig                              12+             15+             18+               20+

 

Fekvőtámasz                                          60+            65+             70+               75+

 

Fekvenyomás

(saját testsúlynak megfelelő súly)           10+           12+             15+                18+

 

Pusztakezes küzdelem    Ezt passzolta. Itt győzelem, vagy vereség az eredmény.

Egy másik oldal (https://msigwarrior.com/pft-ru-spetsnaz.html) ugyanezt a tesztet nevezi meg a Specnaz-GRU fizikai felmérőjének, így ezt most fogadjuk el. Kijelenthető, hogy az egyik legkomplexebb képet adja az orosz teszt a jelentkezők fizikai állapotáról.

A jelentkezők általában 20 évnél fiatalabbak, amikor a kiválasztásra jelentkeznek, 175 cm-nél magasabbak és mentálisan legalább olyan erősnek kell lenniük, mint fizikálisan. A 7 gyakorlatból álló felmérőt egymás után kell teljesíteniük,majd egy náluk nagyobb és erősebb kiképzővel szemben kell pusztakezes harcot vívniuk, hogy elszántságukat bizonyítság. A győzelemre esélytelenek ugyan, de ha a végsőkig küzdenek, a próbát kiállták.

Ezzel azonban még nem sokkal kerültek közelebb ahhoz, hogy az egység tagjai legyenek. Orvosok, pszichológusok vizsgálják meg őket, a jelentkezőket hazugsáőgvizsgálatnak is alávetik.

Hat havonta van jelentkezési lehetőség és az alapkiképzés is hat hónapig tart. Ezidő alatt a napirend könnyen kiszámítható: 20 óra fizikai terhelés és 4 óra alvás. Sok-sok futás, saját testsúlyos és súlyzós edzések, pusztakezes harc, taktikai feladatok. Mindezek célja: a gyengék kiszűrése és eltávolítása.

Földi Pál könyve és a különböző legendák alapján a Specnaz katonáit szuperkatonaként képzeljük el, aki ha üt, „eltörik csonytya ellenseg”, akik lángoló kanyonokon ugrálnak át és vérrel elárasztott pincékben küzdenek harci kutyákkal. A kommunizmus emlőin nevelkedtek és háttööö... jelenleg egy volt KGB vezetőnek tartoznak engedelmességgel, aki elég stabil többséggel nyeri a választásokat...khm. Csak jelzem, nem szeretem a teát és a radioaktív anyagokat.

Ha a valóság nem is ilyen drámai, abban biztosak lehetünk, hogy egy ilyen harcossal szemben nem sok esélyünk lenne és addig örüljünk, amíg béke van Európának ezen a részén.

Az FSZB

Ha érdekel a téma, bizonyára hallottál már a Group Alpha-ról, ami durván a Navy Seal orosz megfelelője. A túszmentés és a terroristák legyőzése ugyanúy nem okoz gondot nekik, mint a diverzáns műveletek.

A jelöltek 5 évre írnak alá, de a legtöbben ezt sokkal tovább folytatják. Gondoljunk bele; ki szeretne bármi más lenni, miután elit katona volt?

A fizikai felmérő keménységét jól mutatja, hogy a 3000 méteres futás Specnaz teszten Gold minősítést elérőinél az Alfába jenetkezők leggyengébbjei is fél perccel hamarabb célba érkeznek...

A puszta kezes küzdelem 3X3 perc küzdelemből áll, de ha védekezésbe mész át, máris seggbe rúgnak és mehetsz Isten hírével...
Persze csak hogy könnyebb legyen a dolog, 10 körös kis szettet csinálnak 15 felülésből, 15 fekvőtámaszból és 15 négyütemű fekvőtámaszból, és háttööö, pihenő nélkül.

Miután ezt sikerül megugrani, jönnek a már említett vizsgálatok, de itt már a családtagokkal is elbeszélgetnek. Na nem durván, csak úgy oroszosan.

Aki ezeket túlélte, nem találtak benne hibát, az meghívást kap egy légi és hegyi kiképzésre.

Kis érdekesség a csajoknak. Az egységbe eddig már KETTŐ nő is bekerült...

Ha gorkhát húzol, ha kalash-al zúzol, gondolj kicsit rájuk és érezd át, milyen Putyin bácsinak skalpokat gyűjteni Ukrajnától a Kaukázusig és a Közel-Keletig.

Nem utolsó sorban próbáld meg teljesíteni a tesztet.

Sajnos egy darabig úgysem lesz más dolgunk…

Búcsúzóul még egy videó:

Komám

forrás:

https://www.menshealth.com/fitness/a33296397/bodybuilder-russian-armys-fitness-test/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://airsoftesedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr5416285514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása