2021. január 05. 19:30 - Komám

Új év, új én? Vagy marad az ábrándozás?

Kinézek az ablakon. Esik. Kinek van kedve ilyenkor bármit is csinálni? Különben is, elmúltam 40. Pocakot növesztettem, a hosszú évekig tartó dohányzás is nyomot hagyott a szervezetemben. A derekamban is kopott a porc. Mégis miben reménykedem?

A pályán elég sok fiatal arcot látni. A saját csapatomban is én vagyok a legidősebb. Persze kapaszkodok azért becsülettel, és igyekszek lépést tartani. A nap végére azonban elfogy az energia. Ideje változtatni.
Azt hiszem nem tévedek nagyot, ha halmozottan hátrányos helyzetű airsoftosnak nevezem magam. De ez tudjátok miért nagyon jó?

Mert ha nekem sikerül fejlődni, akkor szinte bárkinek! Nincsenek nagy elvárásaim. Jobb erőnlét, egy kis testkompozíció változás, állóképesség fejlődése. Tehát találnom kellett egy módszert, az alábbi kritériumok alapján:

  • Otthon tudjam végezni, akár a lakásban is (ld. eső).
  • Ne legyen nagy eszközigénye. Elég felszerelésre, és már videózásra is költeni.
  • Feljessze az erő-állóképességet, és segítsen a fogyásban.
  • Mérhető legyen a fejlődés.
  • Kímélje a testemet, ne rontson a derekam állapotán.
  • Be tudjam mutatni videókon

Az internet korában az edzeni vágyó a bőség zavarában csak kapkodja a fejét, ha akar, sealek edzéstervétől a titkos specnaz kettlebellig bármibe beavatják jó pénzért, és az értékesítési tölcsér legdrágább termékéig meg sem áll, hogy aztán mindez ott porosodjon egy sarokban, minden szilveszterkor lepókhálózva, amikor a lelkesedés magasra csap és eleged van a lépcsőzés utáni fújtatásból. 

Valami egyszerű kell.

Nagyon szeretek súlyzózni. De ez a módszer több ponton sem felel meg az elvárásoknak. Nincs meg hozzá az eszközkészletem, a termek sznobvilága pedig igazán taszító számomra.  Így végül egy régebb óta megismert eszközt választottam, egy másikkal kombóban: TRX és szobabicikli.

A TRX

Annál is inkább testhezálló, mert a TRX-et egy volt seal, Randy Hetrick találta fel kényszerűségből. Mivel saját testén és egy jiu jitsu övön, a későbbiekben ejtőernyős köteleken és egyéb tákolásra alkalmas anyagokon kívül semmi nem állt rendelkezésére. Végül kisült a dologból egy pár kötél, amit egyik végén bárhová rögzítve másik végén hurkokkal a saját teste súlyát felhasználva ellenállásos edzéseket tudott végezni. A TRX mozaikszó (Totalbody Resistance Exercise) jelentése is ez: teljes testtel végzett ellenállásos edzés. Afféle meggájver-street workout. 

A teljes test megdolgoztatható a kötelek fifikás használatával, így nem kérdés, hogy ezzel kell hozzálátnom az edzéshez.

A szobabicikli.

Van egy teszkós 100000 forintos biciklim. Olyasmi, mint a képen, csak gagyibb. Tökéletesen megfelel a célnak. Napi fél óra tekerés egy nem túl nehéz fokozaton az indulás. A cél a max. terheléssel végignyomni. A lábaimra úgyis ráfér az edzés, mert olyan a testem, főleg a lábaim, mint Mr. Irdatlannak a nyugdíjazása után. 
A biciklit minden szakértő a futás alternatívájaként javasolja olyan zsírdisznóknak, mint amilyenné én is váltam. Lehetne még úszni, de az olyan szervezést igényelne, ami nem éri meg.
Azt hiszem egyelőre ennél többet nem remélhetek. Persze mindezt kombinálva lövész edzésekkel, csak hogy gusztusosabb legyen. Meg hát ugye, ez egy airsoft témájú blog. ezért olvassátok.

A cél

Igen, már leírtam, ééés nem, még nem teljesen.

Mert nem lennék igazi hiú, ha nem akarnám a barbapapa formát elfelejteni és igazi Adoniszként feszíteni fürdés után a tükörben. Jó, a fejemmel nem tudok mit csinálni, az marad olyan, amilyen. De megvan számszerűen is a cél.

Az Adonisz-index

A kiszámításáról több videó is van a neten, a legjobbat Jay csatornáján találjátok. Leírhatnám, de nem szeretném most sem bő lére ereszteni. De tudjátok mit? Itt a videó:

A lényeg, hogy a 77 cm-hez közeli derék körméretet kell megcéloznom. (Most 108!) Minden másra ott a mérleg.

Persze ez az első fázis. A cél a divatos szó: életmódváltás. És persze pörgősebb játékstílus, több levegő.

Ezen legyek túl. A kajáról és hasonló okosságokról most nem is írok, a kísérleti nyúl szerepben úgyis jön majd minden, a maga idejében.

Ha érdekel a folytatás és hasznosnak gondoltad, vagy csak szórakoztatónak, kérlek nyomj egy like-ot és oszd meg, hogy minél több airsoftos kispajtáshoz eljuthasson. Ha egyetértesz, tanácsot adnál, vagy vitatkoznál, szólj hozzá nyugodtan!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://airsoftesedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr5716373366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása